Az Artoris Műterem alkotói

Az Artoris Műterem egy művészekből álló alkotócsoport, a digitális festészet elkötelezett híve, melynek neve szorosan összefonódott egy új irányzattal, a SplitDecóval.

Alapító tagjai:

  • Orgoványi Gábor

  • Selmeczi Zsuzsanna

Története 2006 nyarára nyúlik vissza, amikor egy új lakás falainak egyéni stílusú „felöltöztetéséhez” készített digitális látványtervekben Orgoványi Gábor egy merőben szokatlan megoldással állt elő – az elkészült képek keretezését elhagyta, a képeket feldarabolta, és a darabokat a helyszín építészeti adottságaihoz alakította.

A részekből álló alkotások már digitális formában nagyon imponálóak voltak, azonban ekkor kellett szembesülni a kivitelezés, a rögzítés, a fali installáció problémájával. Szükségessé vált az együttműködés mérnökökkel, installatőrökkel, építőipari kivitelezőkkel, és az együttgondolkodás és a próbálkozások eredményeképpen kialakult az a speciális technika, amelynek segítségével az egyedi geometriai formájú elemek rögzítése pontosan úgy történik meg, hogy a létrejövő alkotás a festőművész eredeti elképzeléseit tükrözze.

Ezt követte 2006 novemberében a döntés az Artoris Műterem nevű művészeti csoport megalakításáról, amely célul tűzte ki a digitális eszközökkel, ebben az új, SplitDecónak nevezett irányzatban készült alkotások nemzetközi szintű megismertetését.

Az Artoris Műterem művészeti vezetője Orgoványi Gábor festőművész, aki a moszkvai Szurikov Művészeti Akadémián tanult, elvégezte a Magyar Képzőművészeti Főiskola grafika szakát, valamint mesterképző kurzusát, grafikai nívódíjjal többszörösen kitüntetett alkotó, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. Művei megtalálhatók belföldön és külföldön, Moszkvától Dublinig, közösségi terekben és magángyűjteményekben egyaránt.

Ugrás Orgoványi Gábor oldalára

A másik alapító tag Selmeczi Zsuzsanna fotóművész.

Az Artoris Műterem alkotói a SplitDecóikkal egy magas esztétikai igényű körhöz kívánnak szólni, az igényes és modern szellemiségű embert akarják kiszolgálni, akik megengedik maguknak, hogy a körülöttük lévő teret valami újjal, valami mással, valami igazán különlegessel díszítsék.

Ugrás Selmeczi Zsuzsanna oldalára

 

Kiállítások

Az Artoris Műterem alkotóinak megjelenésit, a kiállítások összefoglalóját az alkotók bemutatásában lehet megtekinteni.

Az Artoris Műterem alkotóinak 2009-től a BPIX Digitális AlkotóCentrum ad rendszeresen kiállítóhelyet, alkotásaik rendszeresen megtekinthetők a 1092 Budapest Ráday utca 31/B alatt.

Videótár - Az Artoris Műterem alkotóinak megjelenései az elektronikus médiában

 

^ Tetejére Infovonal: (06)-20/528-2105

@ Levél

Elérhetőségünk

ARTORIS Műterem

Telefon:+36 (20) 52 82 105

Fax: +36 (1) 215-3342

e-mail: info@artoris.hu